Hoppa till innehållet
ap7 logo
AP7 Aktiefond
424.80
AP7 Räntefond
113.04

AP7 rekryterar Risk & Performance Analyst

Risk & Performance Analyst

Nu söker vi en driven och engagerad Risk & Performance Analyst till ett föräldravikariat på AP7, som sträcker sig från februari 2021 till och med augusti 2022. Som Risk & Performance Analyst arbetar du inom Middle Office, som består av tre personer. Middle Office ansvarar för oberoende mätning och analys av AP7s fonder samt för alla interna och externa förvaltningsmandat.

Vidare ansvarar Middle Office för daglig kontroll av alla placerings- och risklimiter, indexhantering, riskgenomlysning och attribution avseende risk och avkastning, värderingsmetoder och modeller samt för intern och extern rapportering avseende avkastning och risk. I din roll kommer du arbeta nära både Kapitalförvaltningen och Back Office.

Middle Office står inför en spännande utveckling av dess processer och systemstöd för mätning och analys av risk och avkastning. Utvecklingen omfattar även implementering av nya system, varför ett intresse för och kunskap om systemfrågor och integrationslösningar är meriterande.

Din profil

För att lyckas i tjänsten tror vi rätt kandidat har en stor förståelse för kapitalförvaltning och finansbranschen i stort. Då gruppen är mindre innebär rollen ett stort och brett ansvar där du alltid ser till helheten. Tjänsten kräver intresse för systemfrågor som visar sig i förslag till systemutveckling som kan leda till förbättring av processer och rutiner. Meriterande är därför erfarenhet av att ha arbetat i ett eller fler av systemen Simcorp Dimension, Risk Manager, Tableau och Alteryx.

En mycket god kommunikativ förmåga med vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är också viktigt för denna roll.Som person är du driven och analytisk med förmågan att hantera många olika arbetsmoment samtidigt.

Du har en utpräglad social förmåga och är en positiv och öppen lagspelare med god förmåga att samarbeta. Du har en akademisk examen, förslagsvis civilekonom eller civilingenjör. Du ska ha tidigare erfarenhet från arbete med risk och avkastning hos en annan kapitalförvaltare, bank eller treasury-avdelning, och har arbetat minst tre år med liknande frågor.

ANSÖK HÄR

 

I denna rekrytering samarbetar AP7 med Blaq Group AB. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Julia Rosén på 070-731 45 13 eller julia.rosen@blaq.se.

Urval och intervjuer sker löpande.

AP7 är det statliga alternativet i premiepensionssystemet och förvaltar det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa, som består av AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond. Verksamheten har idag 38 anställda och förvaltar ca. 720 miljarder kronor åt närmare 5 miljoner svenska premiepensionssparare.

På AP7 arbetar vi utifrån ett medarbetarlöfte som tagits fram gemensamt av ledningen och medarbetarna. Medarbetarlöftet är en strävan, ett ständigt pågående arbete som ska upplevas i allt vi gör. Löftet ska levas och upplevas och är därav av vikt att ha med sig i sin roll. För medarbetare som värderar samhällsnytta, affärsmässighet och livsbalans erbjuder vi samarbete och utveckling i en prestigelös och tillitsfull miljö. Alla medarbetare ska känna sig delaktiga, inspirerade och betydelsefulla.

 

*AP7 behandlar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. För mer information om hur Sjunde AP-fonden behandlar dina personuppgifter, se vår Personuppgiftspolicy.
AP7 uses your personal data only in compliance with data protection laws. For further information on how AP7 processes your personal data, please see our privacy statement (in Swedish).