Hoppa till innehållet
ap7 logo
AP7 Aktiefond
505.30
AP7 Räntefond
112.39

AP7 söker en senior förvaltare med projektledarerfarenhet för visstidsanställning till kapitalförvaltningen

AP7 är en statlig myndighet som har i uppdrag att förvalta premiepensionsmedel åt svenska folket. Fem miljoner svenskar sparar i AP7 Såfa. Sedan starten har AP7 Såfa gett spararna högre avkastning och lägre avgifter än de privata premiepensionsfonderna i snitt.

De finansiella marknaderna genomgår en period av förändringar som drivs av en kombination av regelmässiga och strukturella förändringar. AP7:s sparande under förvaltning har vuxit snabbt de senaste åren och fonden är en av de större aktörerna på kapitalförvaltningsområdet i Norden. Med hög ambition att erbjuda ett bra alternativ för sparande inom premiepensionen är fonden i en utvecklingsfas inom flera områden, hållbarhet, kapitalförvaltningens ekosystem och utökade placeringsmöjligheter. AP7 har därför för avsikt att stärka upp och komplettera förvaltningsorganisationen med senior förvaltarkapacitet för visstidsanställning. Anställningen sträcker sig tom 30 juni på uppskattningsvis 50 % och är med placering på AP7 kontor i Stockholm city.

Din bakgrund och profil
En kvalificerad kandidat har en Civilingenjörsexamen alternativ examen inom finansiell ekonomi med goda matematiska kunskaper och minst tio års arbetslivserfarenhet från riskfunktion eller front office inom kapitalförvaltning, försäkringsbolag eller bank.

Du har lång bakgrund inom finanssektorn med erfarenhet från arbete i gränslandet mellan Kapitalförvaltning, IT- och verksamhetsutveckling samt gedigen erfarenhet av förvaltning i olika tillgångsslag men föredragsvis med fokus på ränteförvaltning. Vi ser även att du har flera års erfarenhet av projektledning av större utvecklingsprojekt inom kapitalförvaltningsorganisation eller annan finansiell institution samt kunskap och intresse för utveckling av hållbarhetsintegration inom investeringsverksamhet.

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att navigera framgångsrikt i komplexa frågeställningar med fokus på förbättringsarbete. Du trivs i en organisation som verkar utifrån delaktighet, samarbete och prestigelöshet. Det är meriterande om du besitter kunskaper inom gränslandet hållbarhet och investeringsverksamhet. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska är ett krav.

Ditt dagliga arbete kommer bestå av bland annat  

  • Driva och slutföra pågående strategiska och tematiska projekt inom Kapitalförvaltningen
  • Ansvara för att projektleda utvecklingsprojekt inom Kapitalförvaltningsområdet
  • Supportera Kapitalförvaltningsteamet med djup kunskap och insikt om Kapitalförvaltningsprocessens ekosystem och systemkrav, både från ett affärsmässigt liksom operationellt, risk och regelmässigt perspektiv.

För eventuella frågor var god kontakta Kapitalförvaltningschef Ingrid Albinsson eller HR Chef Louise Svenson via mail, ingrid.albinsson@ap7.se, louise.svensson@ap7.se
Ansökningen skickas till ansokankapitalforvaltningen@ap7.se

AP7 annons kapitalforvaltningen 20211001

Urval och intervjuer sker löpande.

  1. För mer information om hur Sjunde AP-fonden behandlar dina personuppgifter, se vår Personuppgiftspolicy på https://www.ap7.se/om-oss/personuppgiftspolicy/