Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Ett inlägg i integrationsdebatten

Integration används flitigt i Sverige just nu. Själva begreppet integration är lite svårt att greppa. Går det ens att definiera – vem bestämmer till exempel att man är integrerad? och hur mäter man det i så fall?

Svenskhet lika så, går det att definiera? Något som är säker är i alla fall att svenskhet handlar om så mycket mer än bara politik. Kolla själv!

Trevlig helg!

Senaste nytt


Företagens hållbarhetsarbete hotas av ”greenwishing”


Regeln som bäst förklarar ränta-på-ränta

Ränta-på-ränta effekten är något vi pratat om ofta på Förvalt, men det kan inte nog tas upp hur viktig den effekten faktiskt är.


Marknaden kan vara en bra klimattjänare

PRI in Person 2019, som gick av stapeln i Paris i veckan, är den största konferensen för hållbara investeringar som genomförts hittills. Under konferensen kom frågan upp om näringslivet och finanssektorn kommer att kunna lösa klimatproblemen.


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.