AP7 Räntefond
111.93
AP7 Aktiefond
398.60

Årsredovisningar

Nu är AP7:s årsredovisning för 2018 publicerad. 2018 var ett händelserikt år för premiepensionssystemet och för oss på AP7.

I årets rapport har vi fokuserat på kopplingen mellan risk och avkastning. Vi har bjudit in tre forskare som har bidragit med varsitt perspektiv på risk, avkastning och pension. Terrance Odean från University of California at BerkeleyAndrew Ang från BlackRock och Roine Vestman från Stockholms Universitet.

Under 2018 fick Såfa-spararna -2,75 procent i avkastning vilket kan jämföras med de privata fonderna i systemet som gav -2,93 procent. Siffror som ska sättas i det långsiktiga perspektivet som premiepensionen alltid måste ses ur. Såsom Richard Gröttheim skriver i sitt vd-ord har han haft sina premiepensionspengar hos AP7 sedan starten år 2000 och konstaterar att som konsekvent ”soffliggare” har han fått en genomsnittlig kapitalviktad årsavkastning på drygt 8 procent under de åren. En bra nivå som speglar AP7:s mål och viktiga uppgift att AP7 Såfa under ett yrkesliv ska ge 2-3 procents värdeökning över inkomstpensionen per år.

Ladda ner årsredovisningen 2018

Se samtliga årsredovisningar