Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

ap7se

Årsredovisningen har landat

2013 var ett av de bästa åren sedan starten om man ser till Såfas avkastning, som med 32 procent blev dubbelt så hög som fondtorgets 16 procent. Att Såfa gick så pass bra förklaras av den stora aktieexponeringen. Hävstången ger en extra skjuts som är svårslagen i goda tider.

Samtidigt är det viktigare än någonsin att påminna om att svängningarna förstärks åt båda hållen. Hävstången ger även en extra skjuts nedåt i dåliga tider.Såfa är sammansatt för att ge de sparare som inte vill vara aktiva på fondtorget lite mer pension att leva på efter ett helt yrkesliv av pensionssparande. Den är inte konstruerad för de som vill göra taktiska byten allt eftersom konjunkturen och börsen går upp eller ned.

Under året som gått beslutade AP7 för andra gången att sänka avgifterna. Från och med 2014 sänks avgiften från 0,14 procent till 0,12 procent i aktiefonden och från 0,08 procent till 0,05 procent i räntefonden. Eftersom AP7 inte ska leverera något överskott till staten kommer troligen fler avgiftssänkningar i framtiden, i takt med att det förvaltade kapitalet växer.

Här kan du ladda ned årsredovisningen.

Richard Gröttheim 

Relaterade ämnen