Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Att inte välja ger dig energi

Så här inför helgen kan det vara en hel del val som ska göras. Vad ska vi äta ikväll? Vad ska jag ha på mig till helgens fest? Var ska löparrundan gå eller hinner jag ens med den? Och så vidare.

Ni känner säkert igen er och faktum är att ju fler val vi utsätts för desto tröttare och jobbigare tycker vi att det är att välja. Här kommer åtta tips på hur du kan hantera beslutströtthet.

Ett annat tips är att inte välja, till exempel premiepensionsfonder. Det fina med premiepensionen är att du automatiskt får det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa. Såfa är speciellt anpassat för dig som inte är intresserad av kapitalförvaltning och som inte vill välja.

Om du väljer att inte välja kanske både helgen och ditt orangea kuvert blir lite roligare!

Berglins tisdag

Här kan du läsa mer om varför AP7 Såfa passar just dig och även se hur utvecklingen har gått i jämförelse med de som valt.

Trevlig helg!

Senaste nytt


Företagens hållbarhetsarbete hotas av ”greenwishing”


Regeln som bäst förklarar ränta-på-ränta

Ränta-på-ränta effekten är något vi pratat om ofta på Förvalt, men det kan inte nog tas upp hur viktig den effekten faktiskt är.


Marknaden kan vara en bra klimattjänare

PRI in Person 2019, som gick av stapeln i Paris i veckan, är den största konferensen för hållbara investeringar som genomförts hittills. Under konferensen kom frågan upp om näringslivet och finanssektorn kommer att kunna lösa klimatproblemen.


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.