Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Peter

Det finns inga gratis luncher, men…

Under gårdagen sammanstrålade AP1, AP3, AP4 och AP7 på Kungliga Tekniska Högskolan och höll en gemensam lunchdragning för studenter som läser industriell ekonomi. Medan studenterna mumsade på höll Louise Svensson, kommunikationsansvarig på AP7, en crash-course om det allmänna pensionssystemet och AP-fondernas roller. Sedan tog moderatorn Anna Fall, kommunikationschef på AP1, över och intervjuade unga talanger från respektive AP-fond.

Upplägget verkade gå hem och roligt nog hade de unga talangerna en gemensam syn i flera av moderatorns frågor. Marta Rydell, risk- och avkastningsanalytiker, representerade AP7 och beskrev bland annat att det är utvecklande att få möjlighet att jobba med seniora kollegor som generöst delar med sig av sina kunskaper.

Studenterna i publiken hade även de frågor som hann besvaras. Först och främst punkterades myten om att det skulle vara trist och grått att arbeta på en statlig myndighet. AP3:s representant gick till och med så långt att han sa att det är svårt att se några nackdelar alls med att jobba statligt.

På frågan kring hur pensionssystemet ska klara av att hantera de demografiska utmaningarna framöver förklarade moderator Anna Fall buffertfondernas funktion. Hon lugnade även studenterna med att säga att framtiden ser bra ut, ” med det nuvarande systemet och givna prognoser så klarar vi av att skjuta till de pengar som behövs för att klara befolkningsförändringarna”.

Vi som arrangörer är mycket nöjda med gårdagens lunch. Stort tack till alla KTH:are som deltog. Det var kul att se så många hungriga studenter, i dubbel bemärkelse!

Peter Schlegel