Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Gudrun Schyman segrare i Debatt-SM om pensionerna 2016

I dag avgjordes Debatt-SM om pensionerna i Almedalen. Årets dueller var spänstigare än någonsin och publiken högljud. Stämningen var med andra ord på topp när de åtta duktiga debattörer duellerade i omgångar.

Slutligen stod finalen mellan Gudrun Schyman och Barbro Westerholm. Där drottningen av on-liners gav Barbro en hård match och levererade skarpa argument. Publiken var överens och röstade fram Gudrun till vinnare.

IMG_0983Konkurrensen från de andra debattörerna var skarp, bland andra bjöd Karin Öster och Özz Nujen på tufft motstånd och fick publiken att jubla.

Juryn som kommenterade deltagarnas färdigheter bestod av Alectas informationschef Staffan Ström, PR-konsulten Anja Alemdar och Hannes Hervieu, pressansvarig på Centerpartiets Brysselkontor. Men som alltid var det publiken som avgjorde och röstade fram årets vinnare via mentometrar.

Finalfrågan löd, ”Vem ansvarar för att unga har tjänstepension?”. De båda finalisterna var slipande i sina argument och bjöd på underhållning. Även om Gudrun initialt tyckte att de skulle dela på vinsten innan finalomgången satte igång. Det var det ingen som höll med om och slutduellen var ett faktum. Med sina tydliga och välformulerade one-liners var det slutligen Gudrun som stod som välförtjänt segrare och fick ta emot årets buckla.