Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Maria Schultz

Kreativa utbyten om hållbarhet på IMF:s vårmöte

Det har varit några intensiva dagar och jag har deltagit som talare vid ett par evenemang under IMF:s vårmöte i Washington.

Vi är en grupp inom SISD (Swedish Investors for Sustatainable Development goals) som reser tillsammans och givetvis står hållbarhet i fokus. I torsdags var jag med som talare vid ett vattenseminarium som Sida och OECD arrangerade på svenska ambassaden. Det var ett intressant möte där bland annat en rapport om blended finance av SDG, FN:s hållbarhetsmål som OECD arbetar med, presenterades.

Under dagen följde sedan möten med de som arbetar med IMF:s world economic outlook samt gobal stability report. Vi träffade finansminister Magdalena Andersson samt IMF:s Executive director för Norden och Baltikum, Tomas Östros. Det var intressanta diskussioner runt världsekonomin och hållbarhet.

Under lunchen deltog vi på ett seminarium som arrangerades av världsbanken och FN på temat ”What will it take to unlock private investments for the SDG:s?”. Fyra av oss gjorde inlägg på temat. Lunchen gav ett spännande avtryck där finansministrarna från några av världens fattigaste länder mötte privata och statliga kapitalägare från den rika delen av världen för ett konstruktivt utbyte av idéer.

Nu bär det av mot New York för två dagars möten på FN gällande ”Financing for the development” och vi från SISD kommer ha en central roll och delta som talare vid flera olika arrangemang.

Richard Gröttheim, vd Sjunde AP-fonden