Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Pensionen – så funkar det

När det orange kuvertet dimper ner i brevlådan brukar många tankar ta form. Hur kommer det att bli när jag är gammal? Hur stor inkomst kan jag räkna med? Och när kan jag egentligen gå i pension?

Ung privatekonomi har gjort en informativ och skön film om hur pensionen egentligen funkar. Kolla in den:

En annan viktig sak att veta är att orange kuvertet bara ger en del av bilden.
Det är viktigt att faktiskt logga in och verkligen få ett större perspektiv och se helheten med tjänstepension också. Det kan man göra på minpension.se eller pensionsmyndigheten.se.

Har du redan börjat ta ut din pension får du i kuvertet reda på hur mycket du får i pension varje månad du får också veta vilka dina utbetalningsdagar är och du kan se dina aktuella premiepensionsfonder.

Nedan ser du när det orange kuvertet skickas ut och du kan ju alltid logga in på pensionsmyndigheten.se

 

 

Happy friday!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.