Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Vad du betalar i avgift hos AP7

AP7:s förvaltningsavgift är 0,12 procent för AP7 Aktiefond och 0,05 procent för AP7 Räntefond. Avgiften i Såfa är därför 0,12 procent upp till 55 års ålder och sjunker därefter successivt under 20 års tid ned till 0,07 procent i takt med att andelen räntefond ökar. Via vår Såfa-guide kan du kolla vilken förvaltningsavgift du har om du är över 55 år.

Om du till exempel är en Såfasparare under 55 år och har 100 000 kronor på ditt premiepensionskonto, blir den årliga förvaltningsavgiften 120 kronor.

Vi har tidigare skrivit en hel del om avgifter. Där kan du läsa mer om olika avgiftsmått och vad som är viktigt att tänka på gällande avgifter.

Louise Svensson

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.