Hoppa till innehållet
ap7 logo

AP7 och LGIM i partnerskap kring klimatomställning

AP7 har inlett ett partnerskap med Legal & General Investment Management (LGIM) för att utveckla en klimatomställningsstrategi som ingår i AP7:s omställningsportfölj.

Partnerskapet med LGIM är ett aktivt investeringsmandat. Målsättningen med det aktiva mandatet tillsammans med LGIM är att uppnå positiv effekt i företags klimatomställning och samtidigt uppnå positiv värdeutveckling. LGIM:s och AP7:s gemensamma strategi är att identifiera och investera i företag som ligger efter i sitt klimatarbete idag men som genom aktiv ägarstyrning har potential att ställa om i linje med Parisavtalet.

Läs mer i pressmeddelandet från LGIM

AP7:s Klimathandlingsplan
Omställningsportföljen är del av AP7:s plan för att bidra till att uppnå globala nettonollutsläpp senast år 2050, AP7:s klimathandlingsplan. AP7:s omställningsportfölj baseras på att vi sannolikt kan göra större nytta i ett företag med höga utsläpp som har en längre omställning framför sig, än i ett företag som redan är bäst i klassen. Detta genom ökade investeringar och aktiv ägarstyrning. Ambitionen är att uppnå realekonomiska effekter genom globalt minskade utsläpp. Läs mer i vår debattartikel i Dagens Nyheter i september 2022.

Läs mer om AP7:s Klimathandlingsplan