Hoppa till innehållet
ap7 logo

AP7 publicerar fyra nya avsnitt av Podd-Såfan

AP7 Förvalt publicerar fyra nya avsnitt av Podd-Såfan

Nyfikna möten om varför vi gör som vi gör. Om vår hjärnas alla kluriga val och hur man tänker rationellt. Podd med nationalekonomer, beteendeekonomer, psykologer, ekonomijournalister och andra reflekterande personer. I den här omgången intervjuar vi personer med perspektiv på hur våra hjärnor sätter krokben för sparande generellt såväl som för jämlikt sparande, rationell konsumtion och struktur på privatekonomin.

Erik Modig – Marknadsföringsforskare vid Handelshögskolan i Stockholm som utgår från kundernas hjärna för att förstå hur den moderna kunden fattar beslut och vilka strategier som påverkar hur kunderna besöker, köper och betalar.

David Stiernholm – Sveriges enda självutnämnda struktör, resonerar kring hur vi människor agerar när vi inte får in ekonomi som en naturlig del i livspusslet. Vad säger han till människor som menar att de ”inte hinner sätta sig in i sin ekonomi”?

Andra Farhad –  mer känd som Börshajen vill göra kaptalmarknaden tillgänglig för alla, se till att fler får insikter i sparande och att skapa ett f**k off-konto. Hon har kämpat intensivt för att få in just privatekonomi i skolplanen.

Ownershift –  Emma Heikensten, doktor i nationalekonomi, och Linda Waxin, grundare av tankesmedjan Ownershift, har skrivit en bok och grävt i frågor kring: Varför inte män och kvinnor äger lika mycket? Och vilka hinder det finns för att öka kvinnors ägande?

Lyssna på: