Hoppa till innehållet
ap7 logo

Lena Fahlén ny kapitalförvaltningschef hos AP7

AP7 har anställt Lena Fahlén som ny kapitalförvaltningschef. Hon arbetar idag som chef för ränte- och valutaaffären på Handelsbanken Markets och tillträder tjänsten hos AP7 i september 2023.

Lena Fahlén har tidigare haft olika befattningar på Handelsbanken, bland annat som analyschef, chef för allokeringsförvaltningen och som chef för ränteförvaltningen på Handelsbanken Fonder. Lena är nationalekonom från Stockholms universitet och började sin bana på Riksbanken.

– Lena Fahlén är en topprekrytering som jag ser fram mot att få arbeta med. Med henne får vi en kapitalförvaltningschef med lång erfarenhet av att leda både förvaltnings-, analys- och kapitalmarknadsverksamheter. Hon är en engagerande ledare som visat på stor förmåga att utveckla olika verksamheter, säger Pål Bergström, vd AP7.

– Jag är stolt och glad över att få förtroendet att ansvara för kapitalförvaltningen på AP7. Jag ser mycket fram emot min nya roll, inte minst mot bakgrund av de nya placeringsmöjligheterna i alternativa tillgångar samt att få vara med och bidra till de höga ambitioner AP7 har på hållbarhetsområdet, säger Lena Fahlén, tillträdande kapitalförvaltningschef AP7.