Hoppa till innehållet
ap7 logo

#Premiepensionskoll – kampanj för ökad koll

Under februari till mars skickar Pensionsmyndigheten ut över 6 miljoner orange kuvertet digitalt eller till brevlådan. I det orange kuvertet får man överblick över den statliga allmänna pensionen som består av både inkomstpensionen och premiepensionen. AP7 är förval inom premiepensionen och gör under perioden en informationskampanj via sociala medier för att bidra med lite mer #premiepensionskoll.

– Det är lätt att känna att man inte ens vet var man ska börja när det handlar om att skaffa koll kring sin pension. Så skjuter man på det med ett lite gnagande dåligt samvete att man borde ta en massa beslut och göra tusen val för annars blir det ingen pension. Vi vill därför underlätta för alla att få lite mer koll genom nio korta filmer. Egentligen så ska man inte behöva mer koll än så, säger Maria Schultz, digital redaktör på AP7.

Läs mer och se filmerna: Så får du #Premiepensionskoll!

AP7 förvaltar pensionen i AP7 Såfa åt de som inte väljer, eller som väljer att inte välja, någon av de cirka 450 valbara fonderna på fondtorget hos Pensionsmyndigheten. Totalt är det 6,4 miljoner pensionssparare inom premiepensionen. Av dessa har över fem miljoner sparare delar av sin premiepension hos AP7. Många av dessa sparare kanske inte har engagemang eller upplever sig ha tid att sätta sig in i sin premiepension. Med dessa korta informationsfilmer kan viss ökad kunskap uppnås om premiepensionen och AP7.

Informationen finns även i verktyget #Premiepensionskoll på ap7.se som AP7 tog fram 2022. Budskapet som förmedlas är att det är Kul med koll! För oavsett vilka beslut som ska fattas är det bra om de är grundade på saklig kunskap.