Hoppa till innehållet
ap7 logo

Sjunde AP-fonden söker en senior ränteförvaltare

AP7 söker en senior ränteförvaltare med mycket djup kunskap om kreditobligationsmarknaden till vårt ränteteam. Hos oss får du möjlighet att arbeta hos en av Sveriges största kapitalförvaltare och vara med och utveckla vår räntefond som är i kraftig tillväxt.

Ditt uppdrag

AP7:s räntefond är i snabb tillväxt och vi tar nu krafttag för att modernisera och utveckla förvaltningen. Det gör vi inom de prioriterade utvecklingsprojekten Räntefonden 2.0 samt Ny investeringsprocess. Då fondens förvaltade kapital växer och mandatet kan vidgas till att även inkludera företagsobligationer förstärker vi nu ränteförvaltningen med en senior ränteförvaltare. I rollen kommer du att tillsammans med ytterligare en senior förvaltare samt en biträdande förvaltare ansvara för den dagliga förvaltningen av fonden men också spela en mycket viktig roll i utvecklingen av framtidens ränteförvaltning.

Din profil

Du har minst 20 års erfarenhet av aktiv förvaltning av företagsobligationsfonder/portföljer. Du har självständigt ansvarat för förvaltningen av en eller flera fonder/portföljer och har dokumenterat god performance över tid. Du har mycket djupa kunskaper och erfarenhet av att göra självständig sektor- och bolagsanalys inom kreditområdet. Du har också djupa kunskaper inom hållbarhetsområdet kopplat till obligationsmarknaden – både om gällande regelverk och om analys och investeringar i gröna och hållbarhetslänkade obligationer. Du är van vid att ha löpande dialoger med emittenter på senior nivå.

Då detta är en roll där du förväntas vara drivande i moderniseringen av förvaltningen och infrastrukturen kring AP7:s räntefond har du gedigen erfarenhet av att självständigt bygga och utveckla en ränteportfölj/räntefond från ax till limpa – du har mycket djup kunskap om ränteinstrument, vana att utveckla investeringsprocesser samt goda kunskaper hur man bygger en effektiv ränteförvaltning i framkant.

Rollen kräver en person med utmärkta strukturella och pedagogiska färdigheter som kan driva processer framåt och samarbeta effektivt med olika intressenter. Då detta är ett viktigt utvecklingsområde förväntas du bidra med din expertis till samtliga berörda delar av AP7. Samarbetskultur är mycket viktigt för oss och vi söker dig som trivs och utvecklas av att arbeta i team och dela med dig av dina kunskaper. Du har en utmärkt social förmåga och har lätt att skapa engagemang för detta viktiga område.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är bra på att förklara komplexa sammanhang på ett pedagogiskt sätt och du förväntas hålla presentationer för fondledningen samt i styrelsesammanhang.

Du har en universitetsutbildning inom nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du erbjuds

Kapitalförvaltningen på Sjunde AP-fonden består idag av 20 medarbetare och är inne på en mycket spännande resa med stark tillväxt. Här kommer du att ingå i en dynamisk och kreativ miljö som tillsammans utvecklar portföljen för dagens och framtidens pensionärer.
Du får tillgång till ett globalt nätverk och en uttalad satsning på kompetensutveckling. Balans i livet och personlig utveckling är viktigt för oss – vi erbjuder flexibel arbetstid och ett stort eget ansvar

Om AP7

AP7 är en statlig myndighet som har i uppdrag att som kapitalförvaltare förvalta premiepensionsmedel åt svenska folket. Fondens tillgångar har vuxit starkt sedan starten 2000 och tillgångarna under förvaltning uppgår idag till ca 1 200 miljarder kronor. Tillväxten i pensionskapitalet förväntas fortsätta under lång tid framåt.

AP7 förvaltar premiepension åt ca 5,5 miljoner pensionssparare. Det är ett globalt diversifierat sparande som beaktar individens livscykel och som har en tydlig hållbarhetsprofil. Förvaltningen sker via de två byggstensfonderna, AP7 aktiefond och AP7 räntefond. Utifrån vårt uppdrag ska förvaltningen göras på ett sätt så att spararna kan känna sig trygga och får bra avkastning utan att behöva vara aktiva på fondtorget.

Låter det intressant ber vi dig inkomma med din ansökan till seniorforvaltare@ap7.se. Intervjuer kommer att ske löpande.