Hoppa till innehållet
ap7 logo

Att skicka e-faktura till AP7

Den här information riktar sig till dig som är leverantör och som ska skicka e-fakturor till AP7.

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Sjunde AP fonden skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK från och med 1 april ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Sjunde AP fonden, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan. Observera att avtal som har ingåtts med Sjunde AP fonden före 1 april inte omfattas av lagen och därmed inte kravet på e-faktura.

* Ni som kan e-faktura redan idag

Sjunde AP fonden kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Sjunde AP fonden PEPPOL-ID är 0007:8024062302. De format som Sjunde AP fonden kan ta emot i PEPPOL nätverket är PEPPOL BIS Billing 3.

Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst hos Scancloud. Sjunde AP fonden tar emot e-faktura i följande format: Svefaktura, PEPPOL, Finvoice, EDIFACT, XML, E2B, EDIfact. Vårt parts-id är GLN/Orgnr 7 368 024 062 309.

Ni ska i första hand kontakta er E-faktura operatör (VAN-leverantör) om ni har problem med att ansluta er och skicka e-fakturor till oss. Om ni inte har någon egen E-faktura operatör så kan ni kontakta Scancloud (support@scancloud.se) och efterfråga hjälp.

* Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte har ett affärssystem: Vi arbetar på en lösning för en fakturaportal som beräknas lanseras under april.

Om ni har ett affärssystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

För mer information om e-faktura, se: www.digg.se www.sfti.se och www.skl.se

Här kan du läsa mer om lagen: https://www.digg.se/nationella-digitala-tjanster/e-handel-och-e-faktura/obligatorisk-e-faktura-till-offentlig-sektor/fragor-och-svar