Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

AP7 gästas av årets pensionsspecialist

I morgon gästas vi av pensionsexperten Monica Petersson från Pensionsmyndigheten. Monica arbetar hårt och intensivt med att prata pension så att vanliga människor förstår. Igår fick hon pris för det, då hon utsågs till Årets Pensionsspecialist av nätverket för pensionsspecialister och motiveringen löd,

Monica Petersson bloggar om pension på ett enkelt sätt, så att alla förstår.

Hon beskriver föredömligt hur aktörer i branschen tjänar pengar på att de flesta människor tycker att pensioner är svårt och att många vill slippa att välja.

I morgon gästbloggar Monica om hur hon och hennes kolleger arbetar för att stärka konsumenter inom pensionsområdet. Det ser jag fram emot!

Senaste nytt


Företagens hållbarhetsarbete hotas av ”greenwishing”


Regeln som bäst förklarar ränta-på-ränta

Ränta-på-ränta effekten är något vi pratat om ofta på Förvalt, men det kan inte nog tas upp hur viktig den effekten faktiskt är.


Marknaden kan vara en bra klimattjänare

PRI in Person 2019, som gick av stapeln i Paris i veckan, är den största konferensen för hållbara investeringar som genomförts hittills. Under konferensen kom frågan upp om näringslivet och finanssektorn kommer att kunna lösa klimatproblemen.


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.