Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

AP7 Såfa – Allt eller inget!

I går landade årets pensionsavsättningar på premiepensionskontot och en fråga vi fått ett flertal gånger de senaste veckorna från sparare som varit i färd med att göra fondbyten är,

Varför går det inte att placera en del av premiepensionskapitalet i AP7 Såfa och kombinera med andra privata alternativ?

Svaret är att AP7 Såfa är konstruerad för dem som inte vill välja fonder och sätta ihop en egen portfölj. AP7 Såfa är en fondportfölj med en livscykelprofil som skapas med hjälp av en aktiefond och en räntefond, där det sker en årlig omfördelning mellan räntor och aktier från 56 års ålder. Med andra ord är det allt eller inget som gäller när det kommer till AP7 Såfa.

Om du vill kombinera AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond med andra privata alternativ på Fondtorget är det möjligt att placera delar av premiepensionskapitalet direkt i någon av byggstensfonderna, det vill säga i AP7 Aktiefond och/eller AP7 Räntefond.

Det går till exempel att ha en tredjedel AP7 Aktiefond, en tredjedel AP7 Räntefond och en tredjedel i en vanlig Sverigefond, om man så önskar.

Lycka till!