Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Peter

Bluffare i farten, var försiktig!

Ständigt hör vi talas om hur folk blir bluffade på pengar. Allt från bluffakturor till identitetskapningar.

Idag går Pensionsmyndigheten ut med en varning för sms-bluffar när det gäller pensionsutbetalningar. Enligt myndigheten är alla sms av den typen en bluff. Pensionsmyndigheten skickar nämligen aldrig ut sms om utbetalningar.

Flera kunder har hört av sig till myndigheten om att de fått sms till sin mobiltelefon med information om att pengar har satts in på deras bankkonto tillsammans med en länk för att logga in.

”Pensionsmyndigheten skickar aldrig ut sms om utbetalningar, vi skickar bara sms om bekräftelse på inkomna ansökningar. Klicka därför inte på länken i sms:et.”, varnar Pensionsmyndigheten på sin hemsida.

Så håll koll på vad som poppar upp i mobilen, bättre att ta det säkra före det osäkra är en bra tumregel som aldrig blir gammal i de här sammanhangen.

 

I premiepensionssystemet kan det också finnas oseriösa aktörer med andra motiv än att du ska få en så bra pension som möjligt.

Pensionsmyndigheten har fått i uppdrag av riksdagens pensionsgrupp att genomföra ett trettiopunksprogram under året för att komma till rätta med en del av problemen och spola ut de värsta skojarna. Innan detta är på plats kan det vara ett bra läge att själv ta en titt på sin fondportfölj.

Besök gärna sidan bliinteblast.se, där har vi samlat mycket matnyttig information kring hur du undviker att bli blåst på din premiepension!