Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Dagens segrare i Debatt-SM, Almedalen 2017

Debatt-SM i hållbarhets- och pensionsfrågor har just avgjorts i Almedalen. Totalt var det 16 debattörer som duellerade i två Debatt-SM –  hållbarhet och pensioner.

Konkurrensen var stenhård och det fanns inslag av höftskott och nackskottsskratt. Vackert att se skickliga debattörer som ändå kan omfamna varandra vid duellens slut.

Den finala debattfrågan i SM om hållbarhetsfrågor löd ” Ska våra pensionsfonder vara fossilfria?”.

Finalisterna Filip Lövström, från PUSH Sverige och Romina Pourmokhtari, LUF, bjöd på underhållning. Argumenten var tydliga och välformulerade och slutligen var det Filip Lövström som stod som segrare och fick ta emot årets buckla.

Juryn som bedömde hållbarhetdebattörernas skicklighet bestod av retorikexperten Fredrik Runsiö från Reformklubben, Folksams Carina Lundberg Markow, chefsstrateg Ansvarsfull kapitalförvaltning och Fores vd Mattias Goldmann.

Finalfrågan för Debatt-SM om pensioner var, ”Bör dagens premiepension utvecklas eller avvecklas?”. De båda finalisterna, Barbro Westerholm, Liberalerna, och Janine Alm Ericson, MP, var slipande i sina argument och lyckades intressera en förhållandevis ung publik. Med sin retoriska förmåga var det slutligen Barbro som fick revansch från förra året och tog hem bucklan.

Juryn som kommenterade deltagarnas färdigheter bestod av Kristina Althoff från Finansinspektionen, Pensionsmyndighetens informationschef Sten Ericsson och Fredrik Runsiö, grundare av kommunikationsbyrån Reformklubben. Men som alltid var det publiken som avgjorde och röstade fram Filip och Barbro till årets vinnare via sina mobiler.