Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Dags för påfyllning på premiepensionskontot

I december varje år görs avsättningarna till den allmänna pensionen. I år är det måndagen den 11 december som gäller, då fylls våra premiepensionskonton på med sammanlagt 39,5 miljarder kronor.

Har du AP7 Såfa kan du luta dig tillbaka och fortsätta med julplaneringen. Tycker det är kul med kapitalförvaltning och är lite mer aktiv på fondtorget så kan det vara en bra idé att se över din portfölj i samband med det årliga inflödet.

Fondval och ändringar gör du enklast genom att logga in på ”Mina sidor” på Pensionsmyndighetens hemsida. Om du vill göra några förändringar i din portfölj, så att även pengarna från inflödet hamnar där, ska ditt fondbyte vara gjort innan tolvslaget den 7:e december, då stänger nämligen handeln på fondtorget i väntan på de nya pensionsavsättningarna.

Tänk på att många är intresserade av att få förvalta dina pensionspengar och att de ofta är extra aktiva i sin marknadsföring runt inflödet av de nya pensionsinsättningarna. Om du känner dig osäker på hur man ska tänka och agera när pensionsrådgivare hör av sig så kolla in sajten Bli inte blåst!. Här får du tips kring hur du kan tänka, vilka varningssignaler du bör känna till samt några konkreta ”bra-att-ha-argument” om du skulle bli uppringd av oseriösa aktörer.

Och om ditt intresse för kapitalförvaltning har avtagit så är du alltid välkommen att byta tillbaka till AP7 Såfa. Här är en film som steg för steg visar hur du byter tillbaka till Såfan.