Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

johanfloren

De aktiva blir fler hos AP7

Med mindre än en månad kvar tills nya pengar tillförs premiepensionssystemet, visar sig AP7 även ha blivit ett reellt alternativ för aktiva sparare. Nästan 25 000 sparare har valt någon av de statliga fondportföljerna eller byggstensfonderna. Tillsammans har de placerat mer än 1,5 miljarder kronor i AP7:s produkter som går att välja vid sidan av Såfa. De statliga fondportföljer introducerades i premiepensionssystemet samtidigt som Såfa ersatte Premiesparfonden i maj 2010. De fungerar som ett komplement för sparare som av någon anledning vill avvika från den förvalda risknivån utan att behöva ge sig ut på fondtorget. I praktiken är de också kostnadseffektiva alternativ till de dyra rådgivningsföretag som blivit ett problem på senare år.

Drygt 14 000 väljare med 1,2 miljarder kronor har sökt sig till någon av fondportföljerna, medan drygt 10 000 har placerat 350 miljoner kronor i byggstensfonderna.

I AP7:s huvudprodukt Såfa har i dagsläget 2,9 miljoner svenskar ett sammanlagt pensionskapital på 118 miljarder kronor placerat.