Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

ap7se

Emma Stenström: Att ångra sina val

Hur ofta ångrar du dina val? Jag har inte sett några undersökningar, men jag skulle misstänka att vissa av oss ångrar sig mer än andra. Jag tillhör i så fall dem.

Attans, vad jag ångrar mig. Jag är en riktig ångergumma, som ständigt ångrar mig över allt från de stora livsvalen till maträtten på lunchrestaurangen. Fast mest av allt ångrar jag mig över alla de gånger jag inte har varit närvarande i nuet. Det är mitt ångermoment nummer ett. Vilket är ditt?

Emma Bild Blogginlägg 3

Jag kan till exempel gräma mig över de gånger jag har varit stressad över något som ska hända i framtiden istället för att njuta av stunden.

När jag har varit på någon rolig fest, till exempel, och gått hem tidigt bara för att orka upp nästa morgon. Eller när jag har rest med finaste sonen och glömt att njuta av nuet, bara för att jag varit så orolig över att missa flyget hem. Jag har kanske varit där fysiskt, men inte sinnligt, andligt och mentalt. Åh, vad jag ångrar det! Varför valde jag att vara någon annanstans?

Fast samtidigt kan man ju inte ägna för mycket tid åt att gräma sig över sina gamla val, för då missar man ju att njuta av just den här stunden, som aldrig kommer tillbaka.

Emma Stenström

Läs mer om Emma och hennes tidigare inlägg i bloggserien om val, ”Kärlek eller rädsla” och ”I valet och kvalet