Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

En doft av Almedalen

Veckorna rullar på och hipp som happ har vi redan kommit till slutet av juni. Antingen kan man deppa ihop över att en tredjedel av sommarn redan är förbi, eller så kan man blicka framåt och se till vad som komma skall.

På söndag drar Almedalsveckan igång och från och med måndag kommer AP7 ha folk på plats för att lyssna, moderera, debattera och mötas. Schemat är lika fullspäckat som tidigare år, med många intressanta seminarier och mötesplatser. Högt och lågt skall vridas, vändas och ventileras och alla försöker vi göra våra röster hörda för att få till ett samtal om det vi brinner för. Håll ögonen på Förvalt, vi kommer blogga under Almedalsveckan!

Som tidigare år arrangerar AP7 Debatt-SM, en plattform där vi med skicklig retorik och humor vill lyfta frågor som vi tycker är både viktiga, intressanta och roliga. Nytt för i år är att vi vrider upp volymen till 11 och arrangerar inte bara ett, utan två Debatt-SM!

Först ut är Debatt-SM om hållbarhet, som vi arrangerar ihop med Alecta. Duktiga debattörer kommer bland annat debattera vem som ansvarar för hållbara investeringar, om hållbarhet går före avkastning och om pensionsfonder ska vara fossilfria. Deltar gör Hanna Lidström, Johan Hassel, Benjamin Dousa, Karin Karlsbro med flera.

Därefter kör vi Debatt-SM om pensionerna ihop med PTK. Här för debattörerna resonemang kring frågor som jämlikhet i pensionssystemet, räcker våra pensionspengar till och hur ser framtiden ut för premiepensionen. Här får vi nöjet att höra några vassa tungor av Henrik Malmrot, Malin Påhls, Barbro Westerholm och Magnus Ek med fler.

Debatt-SM om hållbarhet drar igång torsdag 5 juli kl 10:00 och följs sedan av Debatt-SM om pensionerna kl 12:00. Lokalen är S:t Hans Café, S:t Hansplan 2.

Vi hoppas att ni som har vägarna förbi Gotland nästa vecka tittar förbi. Vi är övertygade om att det kommer bli riktigt roliga debatter och watch this space för uppdateringar från Almedalen!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.