Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Peter

En doft av Almedalen

Veckorna rullar på och hipp som happ har vi redan kommit till slutet av juni. Antingen kan man deppa ihop över att en tredjedel av sommarn redan är förbi, eller så kan man blicka framåt och se till vad som komma skall.

På söndag drar Almedalsveckan igång och från och med måndag kommer AP7 ha folk på plats för att lyssna, moderera, debattera och mötas. Schemat är lika fullspäckat som tidigare år, med många intressanta seminarier och mötesplatser. Högt och lågt skall vridas, vändas och ventileras och alla försöker vi göra våra röster hörda för att få till ett samtal om det vi brinner för. Håll ögonen på Förvalt, vi kommer blogga under Almedalsveckan!

Som tidigare år arrangerar AP7 Debatt-SM, en plattform där vi med skicklig retorik och humor vill lyfta frågor som vi tycker är både viktiga, intressanta och roliga. Nytt för i år är att vi vrider upp volymen till 11 och arrangerar inte bara ett, utan två Debatt-SM!

Först ut är Debatt-SM om hållbarhet, som vi arrangerar ihop med Alecta. Duktiga debattörer kommer bland annat debattera vem som ansvarar för hållbara investeringar, om hållbarhet går före avkastning och om pensionsfonder ska vara fossilfria. Deltar gör Hanna Lidström, Johan Hassel, Benjamin Dousa, Karin Karlsbro med flera.

Därefter kör vi Debatt-SM om pensionerna ihop med PTK. Här för debattörerna resonemang kring frågor som jämlikhet i pensionssystemet, räcker våra pensionspengar till och hur ser framtiden ut för premiepensionen. Här får vi nöjet att höra några vassa tungor av Henrik Malmrot, Malin Påhls, Barbro Westerholm och Magnus Ek med fler.

Debatt-SM om hållbarhet drar igång torsdag 5 juli kl 10:00 och följs sedan av Debatt-SM om pensionerna kl 12:00. Lokalen är S:t Hans Café, S:t Hansplan 2.

Vi hoppas att ni som har vägarna förbi Gotland nästa vecka tittar förbi. Vi är övertygade om att det kommer bli riktigt roliga debatter och watch this space för uppdateringar från Almedalen!