Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Lär dig krypa, lär dig gå, lär dig öppna ISK!

Med anledning av att vi inte längre får dra av något i deklarationen för privat pensionssparande så har vi de senaste veckorna fått ett flertal förfrågningar om man kan spara privat hos AP7. Det går inte idag, AP7 förvaltar enbart premiepensionen. På frågan om det finns planer på att erbjuda privat sparande hos AP7 i framtiden, svarar vår vd, Richard Gröttheim så här.

Som en följd av den slopade avdragsrätten har nu Skatteverket ändrat reglerna och öppnat upp för återköp av privata pensionsförsäkringar. Om summan i försäkringen är under 44 300 kronor kan du nu ta ut detta i förtid. Tidigare var sparande låst till 55 års ålder. Det kan vara lite krångligt menar Privata Affärer och Claes Hemberg varnar för fulsälj och tycker att dyra kapitalförsäkringar borde förbjudas. Frågan är hur man ska bära sig åt i dagens läge för att ha ett bra privat sparande.

Vi har tidigare, liksom SvD Näringsliv och Claes Hemberg, puffat för Investeringssparkonto (ISK) som ett bra alternativ för det privata sparandet.

Enligt Skatteverket hade 1 miljon svenskar öppnat ISK-konto för ett år sedan, för ett halvår sedan var siffran 1,8 miljoner och aktuella siffror från en Sifo-undersökning visar att ISK-kontot idag har nått över 2 miljoner svenskar.

Så där har du svaret om du inte redan tillhör en av de två miljoner som öppnat ett ISK-konto för ditt privata sparande!

Louise Svensson