Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Låt det inte bli en överraskning!

För några veckor sedan började jag arbeta på Sjunde AP-Fondens kommunikationsavdelning. Pensionsfrågor har alltid intresserat mig, även om jag dagligen inte gått och funderat över min pension.

Här om dagen gjorde jag det jag länge tänkt att jag skulle göra. Jag tog reda på vad min pension kommer att bli per månad. Det är för övrigt den fråga de flesta av oss vill ha svar på enligt Pensionsmyndighetens senaste kampanj.

Jag trodde nog att det skulle vara mer komplicerat men det slog mig verkligen hur enkelt det var. Varför har jag inte tagit reda på det tidigare?

En undersökning från PPM beskriver vårt engagemang och attityd till vår pension så här;

  • 18-30 år: Det är för tidigt!
  • 31-49 år: Hinner inte!
  • 50-64 år: För sent!
  • 65-75 år: Uppmuntra de yngre!

Känner du igen dig? Jag gör det! Men ge det bara lite tid och gå in på www.minpension.se så har du snart en total bild över ditt pensionssparande och du slipper att bli överraskad.

Berglins tisdag

Om du vill lära dig mer, har frågor som du vill ha besvarade eller vill vara lite latsmart och få guidning och tips – följ mig här på bloggen så ska jag dela med mig av den kunskap jag samlar på mig och de frågor jag stöter på.

Louise Svensson

Relaterade ämnen