Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Morgondagens lösningar på dagens problem

Cleantech är ett samlingsnamn på en rad olika verksamheter med positiv miljöpåverkan som gemensam nämnare. Det kan handla om att utveckla biodiesel och bränsleceller för att driva bilar eller att utveckla solceller för att producera el.

AP7 gjorde de första investeringarna i cleantech 2007 och har i dag investerat en och en halv miljard kronor i sektorn. Per Olofsson som är ansvarig för AP7:s cleantech-investeringar menar att en av de största utmaningarna är att identifiera framtidens företag. Många försöker bygga livskraftiga affärsverksamheter, men bara ett fåtal kommer att lyckas.

Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning på AP7 säger att cleantech-investeringar är ett av de steg AP7 som investerare kan ta för att bidra till en hållbar utveckling. I den onoterade världen är kapitalförsörjningen ofta en utmaning. Men det är antagligen där morgondagens lösningar på dagens problem finns…

Här kan du läsa hela intervjun med Per Olofsson och Johan Florén (sid 12-13).

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.