Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Ny version av DN:s Pensionsskola

I vår kommer DN med en ny version av Pensionsskolan. Vi har tidigare bloggat om och hänvisat till bra och nyttig pensionsinformation som DN publicerat i sin Pensionsskola. Bland annat har vi tipsat om att traggla sig igenom svaren på ett antal dumma pensionsfrågor som du förmodligen inte vågar ställa. Detta i syfte att få bra grund att stå på så att du vågar fråga mer.

I den nya Pensionsskolan som lanseras i vår kommer vi att få lära oss om vad pension egentligen är, vad som påverkar den, hur man sparar till den och hur man gör får att ta ut sin pension. Precis som tidigare kommer en stor del av pensionsskolan att finns på webben och det kommer bland annat att bjudas på webb-tv, chatt med experter och interaktiv grafik. ​

Under förra året fokuserade Pensionsskolan på sparande till pensionen utifrån att det är sparandet som vi själva kan påverka. Bland annat lyftes att det viktiga inte är hur man sparar utan att man sparar och även hur man kan tänka beroende på i vilken ​ålder och livssituation man befinner sig i.

Nya tips och råd publicerades varje vardag i fem veckor. Det var barn som ställde en pensionsexpert till svars, exempel på livssituationer som på olika sätt påverkar pensionen och porträtt av personer som berättade om sina liv efter pensioneringen.

Testa själv och gå in på DN.se! Under fliken Ekonomi hittar du Pensionsskolan och de artiklar, tips och råd som publicerats hittills. Det är lättillgängligt och en hel del trevlig läsning.

Jag tycker att det ska bli spännande att följa DN:s pensionssatsning under våren och lovar att hålla er informerad om när nya Pensionsskolan drar igång!

Louise Svensson