Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

johanfloren

Soffkungen har landat

Man väljer inte alltid sina epitet. Några år efter att premiepensionssystemet sjösatts blev vi ”soffliggarfonden” i medierna.

Logiken är enkel. Sparare som inte är aktiva på fondtorget, ligger på sofflocket. Eftersom de hamnar hos AP7, är det soffliggarfonden. Kanske inget medarbetarna på AP7 valde, men så blev det.

Är man chef för en fond som går bra, kan man vara ”kung” bland rubriksättare. Följaktligen blev chefen för soffliggarfonden med tiden ”soffliggarkungen” när det gick bra.

När Premiepensionsmyndigheten lades ned 2009 blev snabbt hela premiepensionssystemet ”PPM” i folkmun. Sedan tog det inte lång tid innan förvalet började betecknas ”PPM-soffan ”. Den språkliga flygturen har alltså gått från icke-väljare till soffliggare, till soffliggarfond och sedan vidare till ”soffa” rätt och slätt.

Helt i linje med det har vår chef Richard Gröttheim i dag blivit ”Soffkungen”. I intervjun förklarar han bland annat poängen med valutaexponering, varför vi har hävstång och vad som är en realistisk avkastningsförväntning.

Så vill du veta mer, är det är bara att sparka av dig skorna och lägga dig till rätta….

Johan Florén

Relaterade ämnen