Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Tjänstepensionens dag 2014

Nu på lördag den 27 september är det tjänstepensionens dag. Tjänstepensionen är för många en betydande del av den totala pensionen och därmed en viktig del att se över – lördag är en bra dag att göra det på!

Tjänstepensionen är den del av pensionen som din arbetsgivare betalar in till och kanske den del som är svårast att överblicka. Om du har haft flera olika arbetsgivare under ditt yrkesliv så har du förmodligen dina tjänstepensionspengar utspridda på lika många olika pensionsaktörer. Det komplicerar det hela en aning och gör det svårare att få en helhetsbild.

Men det finns hjälp att få och bra hjälpmedel att tillgå. Bland annat kan du ta hjälp av Pensionsmyndigheten som kan förklara och svara på frågor. Sen kan du antingen själv eller tillsammans med en informatör från Pensionsmyndigheten göra en prognos via Minpension.se.

Prognosverktyget hämtar in dina pensionsuppgifter från pensionsbolagen. Därefter får du dina uppgifter sammanställda, en tydlig bild av din intjänade pension och kan göra en prognos.

Vi har tidigare bloggat om satsningen ”Prognos till alla som görs för att få hälften av Sveriges befolkning att göra en pensionsprognos. Tjänstepensionen är som sagt en viktig del av den totala pensionen, vilket man får en tydlig bild av om man gör en pensionsprognos.

I går gästbloggade vi på tjänstepensionsbloggen om den individuella sanningen om pension. Där hittar du även bra tips för en högre pension.

Louise Svensson