Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Den framtida telefonen

Under veckan som gått har Didrik Löfgreen som är 13 år och går i sjundeklass varit PRAO hos oss på AP7. En av hans uppgifter under veckan var att skriva ett fredagsinlägg till bloggen. Här kan du läsa Didriks tankar om den framtida mobiltelefonen.

Den framtida telefonen
Nu ska jag skriva ett inlägg om hur den framtida telefonen skulle kunna se ut och vad den skulle kunna ha för funktioner. Jag tänker att detta skulle kunna vara om 10 år, alltså år 2025.

DIDRIK

Jag tänker mig att den kommer att vara som en liten öronsnäcka som du har i örat. Du kommer också ha en sorts klocka på armen och det är själva telefonen. Om det kommer ett samtal till telefonen så piper det lite i örat men visas också på klockan som du har på armen. Du behöver bara säga ”Svara” eller ”Inte svara” så gör den det du säger.

Om du vill vara inne på sociala medier eller spela spel så kommer den coola grejen. När du öppnar upp telefonen så kommer allt upp på en genomskinlig skärm i luften som bara du kan se. Genom vetenskapen så kan du bläddra med hjälp av ditt eget öga. Den känner av om du vill bläddra ner eller upp och så vidare.

Om det till exempel är ett spel där du måste klicka så gör du det precis som med en vanlig telefon i nutiden. Om du inte är personen som spelar så ser det ut som om man bara står och skakar med händerna. I början kommer alla att stirra på personen som använder den nya telefonen men senare kommer alla göra så som alla människor gör nu med sina telefonder.

Öronsnäckan som du har i örat fungerar också som hörlurar. Den fördelar ljudet till båda öronen även om öronsnäckan bara sitter i ena örat. Då slipper du ha på dig hörlurar och kan ha ganska högt ljud på utan att någon hör. Du kan också ställa in så de inte fungerar som hörlurar.

Det kommer att finnas alla funktioner på telefonen som det gör idag fast några mer saker. Sådana som finns nu, till exempel meddelanden, kamera och bilder, inställningar och så vidare kommer att ingå. En annan funktion som inte finns nu men som kommer finnas i den nya telefonen och som kommer att kallas för någonting bra. I alla fall, den funktionen kommer att fungera så att om du till exempel är i stan och vill äta hamburgare så säger du ”ta mig till den bästa hamburgerrestaurangen runt 2 km och som kostar max 150 kr”. Då kommer en karta upp framför dig eller så får du en vägbeskrivning i örat så du vet var du ska gå. Den hjälper dig att hitta det bästa stället utifrån det du har beskrivit för telefonen.

Sedan finns det en massa andra nya funktioner i telefonen men den som jag skrivit om är den bästa tycker jag. Ingen vet, men jag tror att den framtida telefonen skulle kunna se ut och fungera så.

Trevlig helg!

/Didrik Löfgreen