Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Det våras för gamlingarna

Tänkte på hur gammal man är. Gör det nästan jämt när jag sitter framför spegeln och ska bli vacker som Babsan. Ser att Antikrundan kommer till Gävle i sommar, nära mitt fritidshus i Furuvik. Den 26 augusti kan man plocka ihop sina gamla prylar och få dem värderade. Tänkte få en liten prislapp på mig själv av Anne Lundberg, och se om det snart är dags för pension eller museum! Vet ni förresten att jag redan finns på ett museum? Jag har en egen monter i den nya utställningen på Tekniska museet, ”100 innovationer”. Där finns jag, peruk, smink och allt! Vet inte om det är något att skryta med men lite kul är det.

Babsan

Annars är det seniorernas vår i år! Jag tänker på många som gör comeback nu. Agnetha Fältskog (63) har ju släppt en ganska bra singel redan och hela albumet kommer i maj. Härligt och roligt att hon gått in i studion igen. Mamma mia så underbart! David Bowie (66) har gjort likadant och poppat upp igen med en skiva, ”The next day”. Bowie, min och Thomas Di Levas (50) stora idol när han debuterade. Sen gjorde ju Tommy Nilsson (53) ett försök att gömma sig bakom en Black!? Men en karl med den rösten gick det ju inte att dölja att det var skönsjungande Tommy. Men det var en bra reklamkupp! Gyllene Tider ska återförenas och åka på turné i sommar. Har pengarna tagit slut nu för killarna i bandet? Per Gessle (54) lär väl klara sig. ”Dags att tänka på refrängen” heter turnén, inte behöver väl de tänka på någon refräng!? Christer Lindarw (60) som jag jobbar med nu i After Dark, han har kört i 37 år! Det är väl bara två grupper som hållit på så länge, Rolling Stones och After Dark!

Likadant är det nu på bio med 60-plussare. Tänker på filmen ”Bäst före”. Inte ofta man ser så många äldre som går på bio nu för tiden, men denna film tycker jag att ni ska masa er iväg och se. Brasse Brännström (68), Kjell Bergqvist (60) och Eva Fröling (60) gör några av huvudrollerna. Sen har vi Tommy Körberg (65) som kör ny show, ”Sjung tills du stupar”. Han dök upp med andra gubbar i Melodifestivalen i år och sjöng ”En riktig jävla schlager”. En härlig kvartett med Claes Malmberg (52), Johan Rabaeus (66) och Mats Ronander (59) är Ravaillacz. I den cirkusen såg vi även Sylvia Vrethammar (68) damma av sambavolangerna och dansa runt med en ung kavaljer i ”Trivialitet”.

Och man måste väl säga det var Siwan (77), Towa (77) och Ann-Louise (69) som gjorde största succén i en pausakt med Eric Saades (23) ”Popular” som blev ”Pensionär”. Det bevisar att erfarenhet betyder mycket. Eller att gammal är äldst!

Så vad gör det att åren går och vi blir äldre. Tycker att det är ganska skönt att man inte längre är ung! Så verkar den lilla religiösa sångfågeln Carola Häggkvist (47) tycka också. Hon har hittat en ny man, en riddare säger hon. Hon verkar falla för härligt eldiga män. Runar (46) som sköt rådjur från sovrumsfönstret med bössan eller denna nya nu då, riddaren med lans eller värja?

Helena Hysén (51) som blev dumpad av Glenn (54) har även hon hittat kärleken! Grattis får jag väl säga till alla som lyckats. Själv är jag kroniskt singel. Men det går ingen nöd på mig. Jag lovar, jag mår fantastiskt bra och har mina små affärer!

En riktig gammal räv som är ”still going strong” är skönsjungande Tony Bennett. Han besöker Cirkus i Stockholm den 4 augusti. Gubben är 85 år och sjunger som en gud fortfarande. Har hans senaste skivor där han sjunger sina sköna klassiker med unga nya stjärnor, ”Duetts”. Kan varmt rekommenderas. Killen har sålt 50 miljoner album! Jag tror jag sålt 50 Babsan-skivor. Men vem bryr sig om 100 år, bara chilla Pernilla!

Lars-Åke W

Hälsningar och många kramar från Babsan
Lars-Åke Wilhelmsson som snart ska tänka över pensionen och bestämma sig

Relaterade ämnen