Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Engagerad som ung – gladare pensionär!

Idag presenterar AMF i en undersökning att många pensionärer ser positivt på det kommande pensionsåret 2017. En tredjedel tror att pensionen kommer att öka och lika många tror att den blir oförändrad. Var fjärde vet inte och bara var tionde tror att pensionerna kommer att sjunka. Tongångarna är alltså mer positiva än för ett år sedan.

Detta samtidigt som Minpension.se visar statistik på att allt fler unga hittar till Minpension.se. Under 2016 var antalet nyregistrerade användare, yngre än 40 år, drygt 20 procent fler jämfört med 2015.

Pensionsekonomen Kristina Kamp säger att den som har överblick relativt tidigt i livet har bättre möjligheter att påverka sin framtida pension.

Har man har koll på läget och själv känner att man kan påverka sin framtida inkomst så blir man kanske mer positiv som äldre. Kan det vara så enkelt, att man blir en gladare pensionär om man ser över sin pension i tid, ja kanske! Och det är inte så mycket man behöver göra mer än att se till att,

  • arbeta och ta ut lön
  • arbeta vitt och betala skatt
  • ha tjänstepension
  • logga in på Minpension.se och kolla vad din framtida inkomst blir

Känner man sig nöjd med prognosen så är det lugnt – good enough! Känner man att man vill engagera sig lite mer och göra en större insats så är kommer här en utökad checklista för en maxad pension från Christina Söderberg.

Lycka till!