Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Lady Silver utmanar oss i balansövningar. Foto: Tjanstepensionensdag.se

Maria Schultz

Lady Silver tar grepp om tjänstepensionen

Ja, du hörde rätt. Lady Silver är en 81-årig pensionerad barnmorska, men också en influencer som gillar att röra på sig. Nu har pensionsbranschen valt att ta hennes hjälp under veckan före Tjänstepensionens dag.

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Temat för det här året är ”Tjänstepension ger balans”, det handlar om att ge sin framtida pension balans och därför har pensionsbranschen tagit hjälp av 81-åriga influencern Lady Silver.

– Under hela mitt yrkesverksamma liv har tjänstepension varit en viktig del att tjäna in för att få livet och ekonomin mer i balans när jag väl skulle gå i pension. Tjänstepensionen har gett mig trygghet och idag gör jag det jag gillar allra mest – träna och röra på mig. Därför har jag, tillsammans med Tjänstepensions dag, tagit fram utmaningen ”Tjänstepension ger balans”. Från vecka 38 fram till Tjänstepensionens dag den 27 september utmanar jag er i tre olika balansövningar. Gör övningarna du med och se till att ha koll på din tjänstepension, säger Lady Silver.

Är du osäker på om du har tjänstepension? I så fall kan du alltid kolla med din arbetsgivare, eller logga in på minpension.se. Där får du en äversikt över all din pension.

Idag har cirka 9 av 10 tjäsntepension via sin arbetsgivare. Antingen har man det via kollektivavtal eller via en annan lösning. Tjänstepensionen är den del av pensionen som blir allt viktigare för den totala pensionen, ändå är det väldigt många som är omdvetna om att de har har det eller hur mycket som avsätts.

Därför vill pensionsbranschen upplysa samt uppmärksamma tjänstepensionen en dag om året. Och det har de gjort genom att ha just Tjänstepensionensdag.se.