Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Peter

Nu är det grönt, kör!

Sådär! Jul och nyår är över och vi ger oss in i 2018 med huvudet före. Men det har varit sköna dagar, där maten säkert har fått stå i fokus för många. Det hör ju till att man får lossa på svångremmen och frossa lite över jul- och nyårshelgerna, men tillslut blir man lätt trött på all den feta maten. Det är inte förvånande att det är fullt på gymmet i januari och nu när man är tillbaka i vardagsverkligheten kan man känna ett sug efter någonting annat att mumsa på…

Så varför inte fokusera lite på grönsakerna. Själv tycker jag att det kan vara lite svårt att veta vilka grönsaker som är i säsong. Man vill gärna köpa det som inte har fraktats allt för långt och hellre anpassa maträtterna efter rådande utbud där det går. Det är bra både för miljön och för oss själva.

Naturskyddsföreningen har gjort en sammanställning av vilken frukt och grönt som är i säsong och när. En utmärkt guide om du frågar mig. Nedan är listan, hoppas det kan hjälpa någon mer än mig att hitta rätt i frukt- och gröntavdelningen!

 

 

Peter Schlegel