Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Pensionsfrågorna du inte vågar ställa

Många tycker att pension är ett ämne som är svårt. Ett ämne som antingen ger oss oro eller så kallad pensionsångest. Inte bra! Förmodligen bottnar oron och ångesten i okunskap och att vi inte tar tag i det där med pensionen.

Men det finns också många aktörer som sliter för att förklara det här med pension på bästa möjliga och sätt. Det är inte enkelt men det finns både bra information och verktyg att tillgå.

Via DN.se hittar du Pensionsskolan 2016. Här finns mycket bra information och artiklar med tips och råd om pensionen. Bland annat hittar du ett frågebatteri med frågor om pension som du förmodligen skulle känna dig för dum för att ställa till någon.

Ett hett tips är att börja med att läsa igenom frågorna och svaren. De ger en bra grund, troligtvis kommer du att ha fler pensionsfrågor som du vill ha svar på men förhoppningsvis vågar du ställa de frågorna när du tragglat dig igenom svaren på alla dumma frågor.

Lycka till!

Louise Svensson

Senaste nytt


Företagens hållbarhetsarbete hotas av ”greenwishing”


Regeln som bäst förklarar ränta-på-ränta

Ränta-på-ränta effekten är något vi pratat om ofta på Förvalt, men det kan inte nog tas upp hur viktig den effekten faktiskt är.


Marknaden kan vara en bra klimattjänare

PRI in Person 2019, som gick av stapeln i Paris i veckan, är den största konferensen för hållbara investeringar som genomförts hittills. Under konferensen kom frågan upp om näringslivet och finanssektorn kommer att kunna lösa klimatproblemen.


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.