Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Skicka det orangea kuvertet till historien

Folksam varnar för identitetskapningar i samband med det orangea kuvertet i dagens DN. Oroar du dig för att bedragare ska stjäla din identitet via orangea kuvertet? Det behöver du inte göra, det är inte ett problem om du gör slag i saken och avbeställer pensionskuvertet.

Via Pensionsmyndighetens webbsida kan du avbeställa ditt orangea kuvert i pappersform till nästa år. Istället kan du enkelt komma åt samma information digitalt genom att logga in på Dina pensionssidor via Pensionsmyndighetens webb. Så ta det lugnt, oro dig inte – Chilla Pernilla!

Orangea kuvert

Det är ungefär 7 miljoner orangea kuvert som nu skickas ut inom loppet av några månader. Av dessa är drygt 5 miljoner kuvert till pensionssparare och övriga till pensionärer och andra enklare försändelser. Det är ett av Sveriges i särklass största direktutskick som görs till en kostnad av 25-30 miljoner kronor.

Förr eller senare kommer utskicket av det orangea kuvertet att gå till historien, det är bara en tidsfråga enligt Arne Paulsson på Pensionsmyndigheten. Så är du det minsta orolig för tjuvaktiga skator avbeställ det nu!

Louise Svensson