Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Slow Fast food – Ola Silberman gästbloggar

Om du redan börjar tröttna på sill, julskinka, köttbullar och Janssons frestelse, tänkte vi bjuda på ett alternativ. Med en vecka kvar innan julbordsracet går i mål, har vi bjudit in Ola Silberman som gästbloggare. På bloggen Silverkocken presenterar han en ny middag, varje dag, 7 dagar i veckan!

Långbakad högrev

Världens enklaste – salta och peppra en bit högrev -10 sekunder tar det , lägg köttbiten på en plåt och sätt i en kött-termometer (utan att steka den innan) – tar 3 sekunder, in i ugnen på ca 80 grader – tar också 3 sekunder, gå till jobbet i 8 -10 timmar, ta ut köttet när du kommer hem (innertemp 58-60 grader för rosa, 62 – 65 grader för skapligt genomstekt) – tar 3 sekunder. Total beredningstid 19 sekunder.

Gräddkokt kål

Strimla och fräs/smält vitkål och savoykål i smör tillsammans med lite salladlök, slå på lite vitvinsvinäger och grädde, sjud i 20 min.

högrev

Vit chokladmousse

Vispa 2-3 äggvitor tills du får ett fast skum . Vispa 4-5 dl grädde. Smält 200 g bra vit choklad (ingen blockchoklad här inte) i vattenbad. Vänd ner chokladen i äggvitorna och vänd sedan ner grädden försiktigt. Låt svalna i kylen. Släng på ett par bär. Den här görs med fördel dagen innan man skall äta.

vitchoklad