Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Soffliggarna hänger med dollarmiljardärerna

Förra året lanserade New York börsen tillsammans med Ibillionaire ett nytt index som mäter avkastningen för världens rikaste investerare. Vi bloggade om det under rubriken, Gör som världens rikaste… eller inget alls!

Indexets sammansättning baseras på hur framgångsrika dollarmiljardärer, såsom Warren Buffett, David Tepper, Carl Icahn och David Einhorn med flera, väljer att placera sina pengar,

När vi för ett år sedan jämförde AP7 Aktiefond med dollarmiljardärernas avkastning kunde vi konstatera att ”soffliggarna” hängde med dollarmiljardärerna bra under den period AP7 Aktiefond funnits.

Så här ett år senare blev vi nyfikna på om soffliggarna fortfarande hänger med världens rikaste investerare. Av diagrammet att döma så ser det rätt bra ut även idag.

Dollarmiljardär index
PPM-Index = genomsnittet av de privata fonderna. PPM-index inkluderar inte återlagda rabatter.

Under perioden 2010-05-21 till och med 2014-11-18 har ”dollarmiljardärerna” haft en avkastning om 129,1 procent medan sparare i AP7 Aktiefond fått en avkastning om 100,1 procent. För soffliggarnas del kan vi idag konstatera att värdet på pengarna som investerades i AP7 Aktiefond, när den infördes 2010, faktiskt har fördubblats.

Sparare som valt att placera sina pengar som genomsnittet av de privata fonderna i premiepensionssystemet har under samma period fått nöja sig med en avkastning om 41,8 procent.

Ni som är intresserade och vill läsa mer om hur världens rikaste investerare placerar sina pengar kan göra det här!

Ni andra behöver inte göra någonting… utan kan luta er tillbaka i soffan.