Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Sommartid

Generellt grämer vi oss mer över en dålig investering än vad vi gläds åt en bra investering. Det svider mer att förlora 5 000 kronor på en dålig aktieaffär än vad det känns bra inom oss att göra en bra aktieaffär som ger 5 000 kronor i vinst.

Det är så vi fungerar och det lär hänga ihop med att vi hatar att förlora mer än vi älskar och vinna. Allt enligt prospektteorin. Det sägs att en vinst behöver vara dubbelt så stor som en förlust för att uppväga.

Lite stört är det. Fel fokus. Det borde vara omvänt.  Vi borde lägga mer energi på det som är positivt och stärker oss. Inte gräma och gräva mer oss när det går dålig.

Så här dagen innan midsommarafton är det vädret som är i fokus. Regnet hänger i luften och prognoserna för morgondagen är ytterst tveksamma.

Bjurs kyrka  midsommar bjurs  bjursberget

Frågan är om det har så stor betydelse om vi dukar upp sillen ute eller inne? Men skulle det vara kallt och regnigt i morgon, skulle vi alltså gräma oss mer över det än vad vi skulle glädjas åt att det var soligt och varmt. Eller? Då känns det ju än mer som att det kvittar.

Hur som helst, i morgon är det sommarens ljusaste natt. Har man tur, får man en glimt av sin sanna kärlek. Förutsatt att sju sorters blommor plockas och läggs under kudden. Förhoppningsvis är det samma person man gift sig med.

Det är sommartid. Semestern ligger framför oss. Så sparka av dig skorna och ta det luuugnt.  Relax Max!

Trevlig midsommar!

Louise Svensson