Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Unga vill utmana sig själva och känna inre harmoni

I går var jag på Pensionsdagen 2015. En av föreläsningarna hade rubriken ”Dagens unga – morgondagens pensionärer” och hölls av Ulrika Rasmussen. Bland annat fick vi veta vad unga i 16-29 års ålder tycker är viktigt i livet. Mycket intressant och bra föreläsning!

Här är de två viktigaste aspekterna i livet enligt de unga,

  1. Att utmana mig själv och ständigt bli bättre på det jag gör
  2. Att känna inre harmoni

I botten låg, hör och häpnad, att bli kändis. Lite oväntat för oss i äldre generationer som kanske trodde att de som vuxit upp med program som Idol, Paradise Hotel, Talang etc. inte ville något annat än att bli kändisar.

Här ett klipp på en 19-åring som blivit känd, oavsett om det står högt på hans lista eller ej. Klippet har i veckan delats miljontalsgånger och gett åtskilliga svenskar gåshud.

Trevlig helg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.