Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Varning – så luras pensionssparare

Igår kväll sände Kalla Fakta ett inslag om hur företaget Konsumentkraft lurar svenska pensionssparare. Missade du det kan det vara värt att titta på inslaget. I inslaget berättar en tidigare anställd om företagets arbetsmetoder och hur hon arbetade fram tills hon insåg att det inte stod rätt till.

På Pensionsmyndighetens hemsida finns information samlad om vart du kan vända dig om misstänker att du blivit lurad eller om du har frågor om din premiepension.

Företaget Konsumentkraft är nu polisanmält av Pensionsmyndigheten. Det skrev vi även om för ett par veckor sedan i inlägget, Bluffen i pensionssystemet – så gick det till.

Det är olustigt att den här typen av oseriösa aktörer bedriver en verksamhet som går ut på att lura pensionssparare. Det är inte ok! Speciellt inte när pensionssparares osäkerhet och kunskapsbrister utnyttjas. Det är inte försvarbart och vi kommer att skriva om det och lyfta fram olagliga och oseriösa företag och metoder, tills dess att de försvinner från marknaden.

Louise Svensson

Senaste nytt


Företagens hållbarhetsarbete hotas av ”greenwishing”


Regeln som bäst förklarar ränta-på-ränta

Ränta-på-ränta effekten är något vi pratat om ofta på Förvalt, men det kan inte nog tas upp hur viktig den effekten faktiskt är.


Marknaden kan vara en bra klimattjänare

PRI in Person 2019, som gick av stapeln i Paris i veckan, är den största konferensen för hållbara investeringar som genomförts hittills. Under konferensen kom frågan upp om näringslivet och finanssektorn kommer att kunna lösa klimatproblemen.


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.