Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Är AP7 ute och cyklar? 

Det enkla svaret är Nej. Vi är inne och cyklar.

 
I början av veckan fick vi, efter ett par veckors prövotid, leverans av ett gäng skrivbordcyklar. En succé än så länge. Sadlarna går varma här på kontoret och möjligheten att lätt kunna röra lite på sig medan vi knådar tankeknölarna har varit mycket uppskattat.
Själva idén med att cykla på jobbet är inte så dum.

Faktum är att man får upp blodcirkulationen och genom rörelse får hjärnan mer syre, vilket i sin tur har en rad positiva effekter. Bland annat bättre fokus och koncentrationsförmåga. Att det sedan går att koppla upp cyklarna till en app och hålla koll på hur långt man cyklar stimulerar även de mer tävlingsinriktade av kollegorna…

Trevlig helg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.