Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Årets sommarplågor

Det spelar ingen roll att vi försöker stå emot, till slut kapitulerar vi och sjunger med i årets sommarplåga. Ni kommer väl ihåg ”Natteravn (Jag kallar på dig)”, ”Om sanningen ska fram”, ”Från och med du” eller förra årets ”Dansa pausa”?

Redan i början av juni när studentflaken högljutt far fram brukar man kunna ana vad som kommer att spelas om och om igen resten av sommaren. På försommaren släpps många låtar som är skrivna efter en tydlig mall och med målsättningen att bli sommarens hit.

Stefan Lindeberg på Digilistan i P3 tycker inte att det är lika självklart i år som det brukar vara. Det brukar finnas fler kandidater menar han. En lättillgänglig låt som innehåller några upprepningar, vilket gör att man lätt hakar på.

En låt som verkligen uppfyller dessa kriterier vad det gäller epitetet sommarplåga är ”Vissla med mig” av Panetoz. Den dök upp i början av sommaren och har nu spelats varm överallt. Och även om jag kapitulerat för länge sedan så tycker jag att denna låt just nu är en riktig plåga. Det kan ha att göra med att döttrarna gjort en dans till låten. Och hur bra de än dansar så tröttnar man på att höra en och samma låt ungefär 50 gånger om dagen.

Men när stereon blir ledig så finns det två andra kandidater som jag mer än gärna skruvar upp volymen till. Daft Punks ”Get lucky” som bjuder på skön discokänsla och Avicii sommarflirt till amerikanarna, ”Wake me up”. Dessa låtar tror jag håller sommaren ut, tricket är att inte spela dem 50 gånger om dagen.

Årets sommarplågor

Glad sommar!

Louise Svensson