Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Boktips i hälsans tecken

Här kommer tips på fyra bra träningsböcker som ger bra inspiration, har en kom- igång-effekt och som är trevliga att läsa. Kanske kan de även vara en bra investering som förgyller dina år som pensionär. Som jag tidigare bloggat om så är det inte bara dina pengar som ska förvaltas väl fram till pensionen.

”Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto” av Paolo Roberto

Enkla övningar som du kan göra hemma och ett mindset att det räcker med en kvart om dagen! Paolo bevisar att det räcker med en kvart om dagen för att komma i toppform.

Nybörjarkvartarna kan vem som helst köra, gammal som ung. Min mamma kör en kvart om dagen, säger Paolo.

”Heja, heja!” av Martina Haag

Lika härlig och rolig som Martina själv är Heja, heja! Martina visar att det faktiskt är möjligt att springa ett helt Marathonlopp och gilla det, även om man börjar på en nivå som motsvarar att småspringa sista biten till bussen.

Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton, säger Martina.

”Kickstart: i form på 4 veckor” av Charlotte Perrelli och Jesper Björck

Även denna bok är fylld med bra hemmaträningsprogram för att komma i form. Det fina med boken är att den även bjuder på bra frukostar, mellanmål och lättlagade lunch- och middagsrecept.

”Bli en bättre löpare” av Malin Ewerlöf

I den här boken får du både hjälp att komma igång och att komma vidare. Bra tips på enkla  stretch- och coreövningar som gör dig till en uthållig löpare kombineras med mer avancerad löpskolning, fartlek och strategier för mental förberedelse inför lopp.

Nu är det bara att bege sig till bokhandeln för att hitta den inspiration som passar just dig bäst. Se det som en investering!

Louise Svensson