Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Bra start för Prognos till alla

Det är nog svårt att få en bättre start på en marknadsföringskampanj än den start Prognos till alla har fått. Under mars månad har Minpension.se fått lite mer än 100 000 nya användare och mer än en miljon påloggningar har gjorts på prognossiten.

Startskottet för kampanjen Prognos till alla var i samband med att det Orangea kuvertet delades ut. I kuvertet har alla fått med en pinkod som gör det möjligt att logga in på Minpension.se och göra en pensionsprognos.

I september förra året höll socialförsäkringsminister Ulf Kristersson pressträff tillsammans med Pensionsmyndigheten och Svensk Försäkring. Tillsammans presenterade de den kommande satsningen för bredare och bättre pensionsinformation. Minpension.se hade då ungefär 1,9 miljoner användare. Ett antal som ska dubbleras fram till 2017. Målet är tydligt, om fyra år ska ungefär hälften av Sveriges befolkning göra en pensionsprognos. En tuff utmaning, men en satsning som verkar ha fått en flygande start.

Det är ett oerhört ambitiöst långsiktigt mål vi har och än så länge är det lite för tidigt att uttala sig med visshet om antalet användare 2017. Vi har påbörjat utvärderingen av den första kampanjinsatsen. Där tittar vi fram för allt på hur nya kanaler som talsvar har genererat nya användare. Sannolikt krävs en hel del anpassningar för att få önskad utväxling, säger Anders Lundström, vd på Minpension.se.

Minpension.se vill göra pension enkelt, så enkelt att man vill veta mer. Men Anders menar att det krävs hjälp från alla i nätverket för att skapa det första intresset och att förvalta den korta sändningstiden. Han tycker att det går att se ett ökat engagemang för pensioner. Samtidigt kommer det att krävas en långsiktig och uthållig insats för att behålla intresset. Generellt lägger vi mer tid på att välja telefoni- eller bredbandsleverantör än vi gör på våra pensioner.

Anledningen till att så många gjort en prognos under mars månad är framför allt all uppmärksamhet i media. Men även den enkla tillgängligheten genom att pinkoden bifogades i det orange kuvertet har bidragit, säger Anders.

Sten Eriksson kommunikationschef på Pensionsmyndigheten menar att man får en bättre bild av vad man har att leva på som pensionär om man går in via Minpension.se och gör en prognos. Där får man en samlad bild av den allmänna pensionen och tjänstepensionen. Den bilden bidrar till att man blir mer slagtålig mot erbjudanden och marknadsföring.

Har du gjort din pensionsprognos?

 

Louise Svensson