Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Bygg upp en frihetsbuffert!

pingis-hadenius

Entreprenören Pingis Hadenius har alltid en flaska champagne på kylning och kallar sig själv för en privatekonomisk nörd. ”Tack vare att jag hade en ekonomisk buffert kunde jag säga upp mig och satsa på att driva företag. I dag jobbar jag med det jag lekte som barn. Alla borde ha en buffert för att kunna lämna ett tråkigt jobb eller en relation som man egentligen inte trivs i. Enklaste vägen dit är att minska på utgifterna.” 

Lyssna på Förvalts sommarpodd varje onsdag. Avsnitten finns också att hitta på Podcaster – sök på AP7 Förvalt!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.