Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Claes Hemberg: ”Storbankerna måste lägga ner kontoren”

claes-hemberg

”Bilindustrin har förbättrat sina dieselmotorer år efter år och inte insett att det är elbilar som gäller. På samma sätt har inte bankerna förstått att det är på nätet det händer. Alltså måste de stänga massor av kontor för att hänga med och kunna sänka avgifter. Det kommer bli mycket tuffare framöver att vara bankdirektör.” Det säger Claes Hemberg som har varit Avanzas sparekonom under 20 år. Nu jagar han nya ämnen att förklara för en bred publik. 

Lyssna mer i Förvalts sommarpodd – nytt avsnitt varje onsdag. Avsnitten finns också att hitta på Podcaster – sök på AP7 Förvalt!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.