Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Claes Hembergs fyra höjdpunkter under tiden på Avanza

Som vi bloggat om tidigare slutade Claes Hemberg nyligen som sparekonom på Avanza. AP7 är självklart nyfikna på hans tre ekonomiska höjdpunkter under de senaste 20 åren. Han kom fram till fyra, här är de:

PPM-fondernas införande i december 2000 var superhäftigt. Plötsligt förstod folk att det faktiskt var deras sparpengar. Man kunde ha gjort mycket annorlunda, till exempel jobbat mer med att få bort fula PPM-säljare.

En annan viktig händelse är ISK:s införande, 2012. Viktigt för att folk ska få bättre grepp om sin ekonomi och att folk inte stannar kvar i gamla dyra fonder.

En händelse som inte har datum är alla lågprisfonder som kommit. Det fanns inga alls när jag började, i dag talar vi om 70 lågprisfonder. De ökar dramatiskt och det är positivt.

Det roligaste jag gjorde på Avanza var när vi hyrde Globen och under de 14 år som vi var där mötte vi sparare under fyra timmar varje gång och pratade ekonomi med riksbankschefer och börs-vd:ar bland andra. Att möta människor och diskutera är väldigt häftigt. Det skulle jag gärna se en fortsättning på. Det skapar förståelse och ett annat engagemang. Kanske något AP7 kan vara en del av i framtiden?

Läs mer i Claes Hembergs blogg “Nästa fråga”.